Tjänster

Ledare med superkrafter


Många viktiga IT-projekt misslyckas för att någon som egentligen inte har tid ska stå för ledarskapet. Om din verksamhet har behov av ett förändringsprojekt kopplat till IT, drift eller system så kan vi hjälpa till.
Vi har ledare med riktiga superkrafter som kan rycka in när du saknar rätt kompetens eller har alla resurser uppbokade på annat. Hos oss finns allt från projektledare och processledare till erfarna interimschefer.
Kontakta vår VD Paul Ottosson direkt om du vill.

Kunnigt

På Datanet finns ledare med riktiga superkrafter som kan rycka in när du saknar rätt kompetens eller har alla resurser uppbokade på annat. Vi har duktiga projektledare, supportchefer och processledare. Alla med bred erfarenhet, tekniskt kunnande och ett jordnära ledarskap. Om du snabbt behöver en interim chef till ditt driftcenter så kan vi trolla fram en sån också.

Jordnära

Bara för att IT ibland är komplext behöver inte samarbetet vara det. För Datanets konsulter är det A och O att skapa en förtroendefull relation med dig som kund. I botten på samarbetet ligger naturligtvis vår kompetens men vi vill verkligen att du ska trivas med oss. Vi är lyhörda, jordnära och enkla att ha att göra med.

Personligt

Många av våra kunder brukar säga att samarbetet med Datanet är familjärt och proffsigt. Det är precis så vi vill ha det. Du och dina kollegor ska känna att våra konsulter är på er sida. Vi agerar alltid för kundens bästa och garanterar ett personligt samarbete med både värme och glimten i ögat. Vill du veta mer? Kontakta Paul Ottosson.

Drift & Förvaltning. Med eConcept.


Du vill säkert som de flesta, att din IT bara ska fungera så att du kan fokusera på det du är bra på. Att slippa släcka IT-bränder i vardagen eller hålla koll på hur man jobbar smart med den senaste tekniken.
Lösningen är att prenumerera på en IT-avdelning. Vi tar hand om drift, förvaltning, support och utveckling. Med Datanet eConcept får du din IT att fungera. Och när vi lärt känna varandra är vi en strategisk IT-partner som ger råd om hur du kan vidareutveckla.
Ladda ner mer information om Datanet eConcept.

Enkelt

Vår utgångspunkt är att IT ska vara enkelt. Det ska vara enkelt att arbeta med systemen, enkelt att hantera förändringar och enkelt att få hjälp när det behövs. Hos oss får du en personlig IT-tekniker. Snabb hjälp av någon som har koll när du behöver det. Superenkelt.

Galet smart

Vi har ett unikt koncept som bygger på̊ att vi samarbetar med specialiserade molnleverantörer. Vi väljer helt enkelt ut de bästa och mest prisvärda tjänsterna och sätter samman dessa till en komplett leverans. Vi tar det övergripande ansvaret och samordnar alla tjänsteleverantörer. Allt utan bindningstid.

För alla

I mer än 30 år har vi arbetat med många framgångsrika företag inom de flesta branscher. Idag finns vårt eConcept hos kunder inom Reklam & Media, Redovisning, Advokatbyråer, Industri, Fastigheter, Stiftelser, E-handel, Energi, Uthyrning, IT, Bygg & Installation och Fackförbund. Vill du veta mer, kontakta Paul Ottosson.

Oslagbara fördelar med eConcept

Tillgängliga och snabba IT-system som passar era behov

En kontaktyta för alla frågor

Snabb hjälp av någon som har koll när ni behöver det

En väldokumenterad IT-miljö

En leverantörs- och produktoberoende partner

Enkel och snabb förändringshantering

En strategisk partner som hjälper er att göra rätt IT-investeringar

En GDPR-säkrad IT-leverans

En autonom IT-miljö med korta avtalstider och utan inlåsningar

Vidareutveckla din verksamhet


Funderar du på om din IT är så effektiv som den kan vara? Du har kanske definierat ett behov av förändring och vill säkerställa att IT levererar rätt saker till rätt kostnad, och i enlighet med företagets mål och strategier. Med våra tjänster inom verksamhetsutveckling kan du åstadkomma det.
Vi vet hur man använder IT för att uppnå affärsmålen. Och vi gör det dessutom under ovanligt trevliga former.

Vill du veta mer? Kontakta Paul Ottosson.

IT vs Verksamhet

Utveckla företaget med IT som utgår från verksamheten, och inte tvärtom. En smart IT-strategi utnyttjar möjligheter med ny teknik, men den måste först ta avstamp i din verksamhet och dina affärsmål. Därför jobbar vi i gränslandet mellan verksamhet och IT. Det är vi bra på.

Rådgivning

Våra seniora rådgivare hjälper dig att säkerställa rätt IT-infrastruktur, rätt organisation, moderna processer och smarta leverantörsavtal. Med bred affärskunskap analyserar vi om din IT-avdelning gör rätt saker. Du får beslutsunderlag, styrdokument eller en hel IT-strategi som säkerställer att din IT verkligen stöttar verksamheten.

Oslagbara fördelar

Rätt beslutsunderlag för dina IT-beslut

En kostnadseffektiv IT-miljö som levererar rätt tjänster

IT som stöttar verksamhetens mål och strategier

En smartare digital arbetsplats


Idag är digital teknik, datorer, videomöten och Microsoft 365 självklara verktyg för de flesta företag. Men alla företag är inte teknikexperter. Tvärtom. Många behöver hjälp att bli mer effektiva och jobba smartare digitalt.
Vi hjälper dig att använda Microsofts verktyg och molntjänster smartare och mer effektivt. Från behovsanalys och implementering till förändringsledning och kom-igång-stöd.
Ladda ner mer information om Datanet Digital Arbetsplats.

Utgå från dig

Vi utgår från din verklighet. Det första vi gör är en nulägesanalys för att ta reda på hur ni arbetar idag och hur företagets IT-miljö är uppbyggd. Därefter gör vi en behovsanalys av hur just ditt företag på bästa sätt kan dra nytta av Microsoft 365.

Tänk nytt

Med utgångspunkt från vår erfarenhet och best practice för Microsoft 365 tar vi fram förslag på förändringar. Du får nya digitala kommunikationsvägar, arbetssätt, samarbets- och lagringsytor och ett modernt intranät som förenklar den interna kommunikationen.

Kom igång

Nya system i all ära. Men för att det ska fungera måste dina medarbetare vara med på tåget. När det är dags för implementering står vi för både projektledning och förändringsledning genom hela projektet. Vi har också ett supersmart skräddarsytt utbildningspaket som ger dina medarbetare förmåga att jobba smartare digitalt.

Läs mer om våra utbildningar nedan.

Utbildning i Microsoft 365


Arbetar du med Microsoft 365 och har insett vilken mängd möjligheter som finns i systemet? Kanske har ditt företag precis fått Microsoft 365 implementerat, eller så har ni redan använt det en tid. Oberoende av vilket – vi har recepten som får dina medarbetare att arbeta mer effektivt.

Ladda ner mer information om våra utbildningar.

Smart

Det går fort nu. Men medan framtiden bjuder på ny utveckling behöver du jobba effektivt redan idag. Microsoft 365, digital teknik och videomöten används idag av de flesta företag. Med våra utbildningar håller du koll på hur man jobbar smart med den senaste tekniken.

Receptbelagt

Det finns nya funktioner att upptäcka, smarta tips att lära sig och framförallt möjlighet att jobba effektivare. Vi har skapat 15 olika recept (man kan också kalla det utbildningar) som bygger rätt kunskap hos dina medarbetare. Följ recepten så sänker du kostnader och arbetar effektivare i dagens mobila och moln-baserade värld.

Skräddarsytt

Vissa av våra utbildningar är faktiskt nödvändiga för att dina medarbetare ska kunna hantera de nya arbetssätten i Microsoft365. Andra har fokus på att höja effektivitet och IT-mognaden på företaget. Du kan välja att köpa utbildningarna separat eller i olika paket anpassade efter just dina behov. Kontakta Paul Ottosson för mer information.